1. Waar let u op bij een nieuwe wagen?

Is het een van die sportieve, high-end modellen die er geweldig uitzien, maar niet echt voldoen aan de behoeften van uw gezin? Of heeft u een van die gezinsvriendelijke SUV's die zijn gebouwd om de familiechaos te weerstaan, maar die u misschien niet helpen op te vallen op kantoor?

Kiezen kan moeilijk zijn, vooral omdat de meeste nieuwe auto's ergens tussen beide uiteinden van het spectrum vallen. Met dat in gedachten hebben wij voor u de ultieme keuzehulp samengesteld.

Naar de test

2. Hoeveel zitplaatsen wil u?

Als eerste moet u u afvragen hoeveel personen u wil vervoeren in uw nieuwe auto. Heeft u een klein gezin met 2 of 3 kinderen? Bent u slechts met twee? Of heeft u een groter gezin waarbij u extra zitplaatsen nodig heeft? Bij de meeste auto’s kan u de extra stoelen in de koffer erin zetten wanneer u ze nodig heeft en ze er achteraf weer uithalen.

Doe de test

3. Hoe groot wil u dat de koffer is?

De grootte van de auto zal mede bepaald worden door het aantal zitplaatsen dat u nodig heeft, maar ook door de kofferruimte. Gaat u vaak op reis met heel het gezin of heeft u veel om te vervoeren iedere dag? Dan kan u best kiezen voor een auto met wat meer kofferruimte

Test & ontdek!

Welke stijl van auto wil u?

Voor de meesten van ons is de aankoop van een auto niet iets dat we elke dag doen. We weten dus niet wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van de perfecte auto. Wanneer u deze grote aankoop doet, moet u met veel dingen rekening houden zoals de stijl van de wagen. Gaat u voor een lage zithoogte (berline, cabrio, break of coupé) of prefereert u een hogere zithoogte zoals een SUV of monospace?

Ontdek de auto die écht bij u past

Welk type motor wil u?

De volgende belangrijke vraag is niet alleen hoe vaak u uw auto nodig zal hebben, maar ook hoeveel kilometers u gemiddeld aflegt. Rijdt u bijvoorbeeld enkel in de stad naar uw werk en terug? Of legt u vaak lange afstanden af op de snelweg?

Bij kortere afstanden zal een benzinewagen of plug-in hybride interessant zijn. Bij langere afstanden kiest u beter voor een auto op diesel. Wilt u echt duurzaam rondrijden? Dan kan u ook gaan voor een elektrische auto .

Wie vaak lange afstanden doet, let best ook op het comfort in de auto, met name in de zone van de bestuurder. 

Doe de test

Wat is uw budget?

Niet onbelangrijk om rekening mee te houden: uw budget. Tegenwoordig bestaan er auto’s in elke prijsklasse. Hoe groter de auto, hoe meer hij logischerwijs ook zal kosten. Hou er ook rekening mee dat bijvoorbeeld een plug-in hybride of elektrische wagen op vlak van aankoop wel in een duurdere categorie vallen.

Afhankelijk van bepaalde factoren kan de prijs van een auto nog zakken of stijgen. Kiest u veel dure opties of een aparte kleur? Dan zal de prijs wat duurder uitkomen. Koopt u uw auto aan saloncondities of levert u uw oude auto mee in voor een overnamepremie ? Dan zal er korting op de prijs komen. 

Welke opties vindt u belangrijk?

Denk ook goed na welke opties u belangrijk vindt voor uw wagen. Wilt u veel comfort of kiest u voor een minimum aan opties? Online kan u al goed bekijken wat er allemaal mogelijk is en welke kosten eraan verbonden zijn. Daar komt ook nog bij kijken dat u een kleur, velgen en interne uitvoering moet kiezen.

Begin aan de test!

Krijgt u liever advies van een expert in de showroom? Kom dan langs in een van onze vestigingen en we helpen u graag op weg met een kiezen van uw nieuwe auto.

Laat ons u helpen,
want hoewel er allerlei soorten voertuigen zijn om aan iedere mobiliteitsbehoefte te voldoen, is er maar één nodig om de uwe te maken.

U bent een*:

Bent u van plan om een nieuwe wagen te kopen?

Spannend proces! We helpen u bij het plannen om het meeste uit uw geld te halen en uw inruilwaarde hoog te houden.

Bent u van plan om een nieuwe wagen te kopen?

Spannend proces! We helpen u bij het plannen om het meeste uit uw geld te halen en uw inruilwaarde hoog te houden.