Volkswagen

Met de nieuwe compacte crossover Taigo , brengt Volkswagen voor het eerst een SUV-coupé op de Europese markt. De voorwielaangedreven Taigo is een echte publiekstrekker met zijn trendy cross-over koetswerkstijl, verhoogde zitposities, baanbrekende connectiviteit en is uiterst geschikt voor dagelijks gebruik.

De achterkant van de auto met vijf zitplaatsen helt naar achteren in de stijl van een coupé, zonder de hoofdruimte op de achterbank te beperken. Hiermee breidt Volkswagen het portfolio van de compacte Polo (hatchback) en T-Cross (SUV) modellen gebouwd op het MQB-platform uit met een derde chassisvariant, die voorheen voornamelijk was voorbehouden aan high-end modellen. Talrijke assistentiesystemen van de nieuwste generatie garanderen optimaal comfort en een hoog veiligheidsniveau voor alle passagiers.

Volkswagen Taigo MIG Motors

In het interieur pakt de Taigo standaard uit met een chic vormgegeven multifunctioneel stuurwiel en moderne bedieningselementen. De infotainmentsystemen zijn gebaseerd op de nieuwste generatie van het modulaire infotainmentplatform (MIB3), inclusief Online Control Unit (eSIM) en App-Connect Wireless (afhankelijk van de uitrusting). De optionele Climatronic met zijn puristische aanraakoppervlakken past naadloos in het moderne beeld van de grootformaat displays.

En als het gaat om rijhulp voor meer comfort en veiligheid, lijkt de nieuwe SUV-coupé sterk op Volkswagen-modellen uit hogere sectoren. Elke Taigo wordt standaard geleverd met assistentiesystemen zoals het omgevingsbewakingssysteem "Front Assist", inclusief de noodremfunctie voor de stad, en het waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook "Lane Assist". “IQ.DRIVE Travel Assist” is als optie verkrijgbaar en maakt semi-automatisch rijden mogelijk tot een door het systeem bepaalde topsnelheid van 210 km/u.

 

Volkswagen Taigo MIG Motors Gent SUV

Opvallend sportief

Volkswagen Taigo Wetteren kopen SUV MIG Motors

Voor wie van sportiviteit houdt, biedt de nieuwe Taigo als R-Line een hoogwaardige uitrusting met design-, comfort- en technologiehoogtepunten voor een opvallend exterieur – en interieur.

Een nieuw gezicht

Volkswagen Taigo MIG Motors voorkant suv coupe gent meetjesland merelbeke eke

Al op het eerste gezicht is de Taigo sportief en modern. Een hoogtepunt: de stijlvolle ledlichtlijst die zich over de hele voorkant uitstrekt tot aan het Volkswagen-logo en een verbinding maakt met de bijbehorende IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen1 met indrukwekkend lichtsignatuur. De mistlampen zijn geïntegreerd in de zijkant van de brede bumper.

Houdt u van contrastrijk

Volkswagen Taigo MIG Motors Wondelgem SUV kopen

De nieuwe Taigo brengt compacte afmetingen en een geweldig design onder één dak. Hoe dat er precies uitziet, dat bepaalt u. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zwart dak en bijpassende zwart gespoten buitenspiegelkappen? Het Roof-pack is als optie verkrijgbaar in de Style uitrustingslijn, met verduisterde zij- en achterruiten inbegrepen.

Hemels uitzicht

Met zijn enorme glasoppervlak dat zich over de hele breedte van het dak uitstrekt, is het elektrische panoramisch kantel-/schuifdak, dat als optie verkrijgbaar is vanaf de Life-uitrustingslijn, een blikvanger op zich. Nog mooier: het open zicht op de hemel. En het vrije spel van zonneschijn en frisse buitenlucht. Hoeveel u ervan laat binnenstromen, kiest u zelf: het dak laat zich kantelen of helemaal openschuiven. En als het te licht wordt, helpen het getinte glas en een rolgordijn van hoge kwaliteit⁠2.

Meer over Volkswagen

Taigo panoramisch dak Merelbeke MIG Motors Gent

Hier ben jij de baas

Met zo’n enorme hoeveelheid tech kunnen we ons voorstellen dat je soms niet meer weet waar je moet kijken. Gelukkig is daar de Digital Cockpit, het 20,3 cm (8 inch) kleurendisplay achter je stuur. Die laat je in één oogopslag alle belangrijke rij-informatie zien, zoals je snelheidsmeter en kilometerteller. Zie je liever iets anders? Hier draai jij aan de knoppen. Kies of je bijvoorbeeld je rij-assistenten, de navigatie of juist je playlist voor je ziet.

Plan een showroombezoek

Contacteer een Volkswagen-verkoper

Ik ben geïnteresseerd in een*

Wist u dat u ook zelf uw showroombezoek of videocall kan inplannen?

1. Optioneel voor de Life en R-Line uitrustingslijnen, standaard voor de Style uitrustingslijn.

2.Als u kiest voor het panoramisch kantel/schuifdak, vallen de dakrails weg.