Volkswagen

Een nieuwe stap voor elektrische mobiliteit bij Volkswagen

Dynamisch, krachtig en met pure aerodynamica: met de huidige wereldpremière van de conceptcar ID. AERO in China geeft Volkswagen een voorproefje van de eerste volledig elektrische wereldberline van het merk. Het toekomstige model zal worden aangeboden in het hogere segment van de middenklasseberlines. Dankzij zijn vooruitstrevende, stijlvolle en aerodynamische design kan een royale binnenruimte worden geboden. De productieversie voor China zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 op de markt komen. Eveneens in 2023 plant Volkswagen in Emden de productiestart van een Europees seriemodel.

Volkswagen ID. AERO MIG Motors achterkant Gent Noord

Teaser voor het volgend lid van de ID.-familie.

Het emotionele en tegelijkertijd zeer aerodynamisch design van de ID. Aero valt onmiddellijk op. Dankzij een combinatie van state-of-the-art technologieën is een rijbereik van 620 kilometer (WLTP) mogelijk en genieten passagiers van een buitengewoon plaatsaanbod en een premium interieur. Na de ID.4 wordt dit voor Volkswagen een volgende wereldauto voor de regio's Europa, China en de Verenigde Staten.

Volkswagen ID. AERO MIG Motors voorkant

Elegante berline in coupéstijl met een lengte van bijna 5 meter

Het conceptvoertuig is bijna vijf meter lang en is ontworpen op basis van aerodynamische principes. Zijn elegant aflopende dak in coupéstijl draagt bij tot een uitstekende luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23. Dankzij het modulaire platform voor elektrische aandrijvingen MEB van Volkswagen heeft de auto bovendien korte overhangen, een lange wielbasis en een uitzonderlijk ruim interieur. De ID. AERO beschikt over een krachtige lithium-ionbatterij met een netto-energie-inhoud van 77 kWh.

Volkswagen ID. AERO MIG Motors berline

Productiemodel in 2023

Het design van de ID. AERO past de vormtaal van de ID.-familie voor het eerst toe op een berline in het hogere middenklassesegment. Over de aerodynamisch ontworpen voor- en dakpartij stroomt de rijwind optimaal door. De iets ingetrokken achterkant met een scherpe kofferrand brengt de luchtstroom tot rust. De sportieve tweekleurige velgen van 22 duim zijn vormgegeven in de stijl van een turbine en vlak geïntegreerd in de wielkasten.

De productieversie van de ID. AERO voor Europa zal naar verwachting in 2023 van de band rollen in de fabriek in Emden. Met de volumeproductie van elektrische voertuigen zal Emden, als een van de eerste Volkswagen-fabrieken van dit type in Nedersaksen, een belangrijke bijdrage leveren aan de elektrificatie van het modellengamma en de vermindering van de CO2-uitstoot van de volledige vloot van nieuwe wagens.

Volkswagen ID. AERO elektrische berline coupé MIG Motors

Nog vragen? Contacteer onze verkoopsdienst

Ik ben geïnteresseerd in een*

Wist u dat u ook zelf uw showroombezoek of videocall kan inplannen?

Ontdek de 100% elektrische ID. Buzz en ID. Buzz Cargo

Volkswagen ID.Buzz elektrsich MIG Motors

Meer info