Volkswagen

De ID.4 als compacte SUV

Een auto voor alle gelegenheden

Dit nieuwste elektrische model van de ID-familie behoort tot 's werelds grootste marktsegment, de compacte SUV-klasse. SUV’s vertegenwoordigen vandaag zo'n 30% van de Belgische markt. En de ID.4 verdient hier zeker een plaatsje tussen, omdat hij vrijwel alle vooroordelen over elektrische wagens weerlegt wat betreft rijbereik, laadruimte & compactheid.

De ID.4 is standaard beschikbaar in 4 versies: de Pure Performance met een accupakket van 52 kWh (170 pk), de Pro Performance met een accupakket van 77 kWh (204 pk) en de Pro 4MOTION die eveneens is voorzien van een krachtig 77 kWh accupakket maar daar ook nog vierwielaandrijving aan toe voegt. Voor de echte puristen is er de ID.4 GTX die dankzij zijn 299 pk vermogen u naar 100 km/u brengt in ongeveer 6,3 seconden. Van elke variant zijn ook Business-uitvoeringen beschikbaar die de populairste opties in België voor u bundelen tot één aantrekkelijk voordeel.

Volkswagen ID.4 back MIG Motors

De ID.4 als gezinswagen

Genoeg ruimte voor het gezin

De ID.4 biedt meer dan voldoende ruimte voor een gezin met kinderen. Door de lange wielbasis van 2,77 m is er achterin immers erg veel beenruimte. De variabel configureerbare middenconsole en gemakkelijke stoelen zorgen bovendien voor het nodige comfort

Het optionele glazen panoramadak strekt zich bijna over de volledige bovenkant van de wagen uit en zorgt zo voor extra veel licht voor alle passagiers. 's Avonds zorgt de sfeerverlichting dan weer voor extra gezelligheid binnen in de wagen. 

Volkswage ID.4 kids
Foto 1 / 1

Benieuwd naar meer? Ervaar de nieuwe ID.4 zelf tijdens een proefit.

Proefrit boeken

De ID.4 als stadswagen

Compact met kleine draaicirkel

We vertelden zonet al dat deze CO2-vrije SUV heeft veel ruimte binnenin heeft. Doordat de lithium-ion accu zich in de voertuigbodem bevindt en de motor direct voor de achteras is gemonteerd, combineert de ID.4 met zijn 4,584 m dit ruime interieur met de buitenafmetingen van een compacte auto. Dankzij zijn breedte van 1,852 m ondervindt de wagen ook op smalle wegen weinig problemen.

De ID.4 past dan ook in vrijwel elke parkeerplaats, al of niet geholpen door één van de talrijke assistentiesystemen voor zowel het parkeren als het rijden zelf. Bovendien heeft de ID.4 een draaicirkel van ongeveer 10,2 m: verbazingwekkend klein voor zijn formaat.

Volkswage ID.4 city
Groot bereik

Tot 522 kilometer zonder laadstop (WLTP)

Snelladen

Laad 320 kilometer met een 125kW-lader in 30 minuten

Grote kofferinhoud

543 liter voor alles wat mee moet.

Dakkoffer mogelijk

Neem tot 75kg extra bagage mee.

De ID.4 als reisgezel

Kilometervreter

Jarenlang waren de slechte actieradius en het lange laadproces de belangrijkste nadelen van elektrische voertuigen. De ID.4 kan lange afstanden echter met gemak aan. In de ID.4 1ST-modellen zit een batterij met een netto energie-inhoud van 77kWh als energieopslageenheid, wat een maximaal bereik geeft van 522km.

Bij een DC-snellaadstation kan de ID.4 met de 77kWh-batterij in ongeveer 30 min opladen voor de volgende 320 km (volgens WLTP) - met maximaal 125kW laadvermogen. De grote accucapaciteit, het snelle opladen, het ruime interieur en de royale kofferbak van 543 L maken de ID.4 tot de ideale reisgenoot.

Volkswagen ID.4 battery

Eerst zien en dan geloven.

Proefrit boeken

De ID.4 als multifunctionele wagen

De ideale metgezel

De ID.4 heeft bovendien een optioneel elektrisch bediende 'Easy Open & Close' achterklep aan boord, die opent met een voetbeweging. De kofferbak (543 L) kan uitgebreid worden tot 1,575 L door de achterbank neer te klappen. Bovendien kan een dakkoffer eenvoudig op de standaard dakrails worden gemonteerd.

De elektrische ID.4 kan ook aanhangwagens tot 1200 kg trekken (beperkt tot een helling van 12%). Dankzij de achterwielaandrijving en de 16 cm bodemvrijheid staat de ID.4 ook op licht terrein zijn mannetje.

Offerte vragen

Volkswagen ID.4 kofferbak

De ID.4 als sportieve wagen

Het zijn niet alleen de grote wielen met een diameter van maximaal 21 inch die het sportieve, robuuste karakter van de auto laten zien: een elektromotor zit direct voor de achteras van de ID.4 en drijft de wielen aan via een 1-versnellingsbak. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt in de krachtigste versie slechts 6,3 s!

Dankzij de gelijkmatige gewichtsverdeling over beide assen biedt de ID.4 ook een uitstekende tractie: de achterwielaandrijving zorgt zo voor extra fun. Binnenkort volgt nog een sportief topmodel met vierwielaandrijving.

Externe video URL

Waar wacht u nog op?

Ontdek de 100% elektrische Volkswagen ID.4 vanaf nu in onze showroom.
Plan alvast een testrit, configureer uw ID.4 op maat of maak een afspraak met 1 van onze verkopers.

Showroombezoek boeken