Volkswagen

Volkswagen ID.3 verkozen als Best Electric Compact Car 2021 door Autogids

De verschillende jury’s (intern, extern en publiek) waren unaniem: de Volkswagen ID.3 is de Best Electric Compact Car in 2021. Voor het formaat van een Golf biedt deze op een nieuw platform ontwikkelde ID.3 een flinke binnenruimte, die van een hoger segment waardig. Hij biedt een ruime keuze aan batterijtypes (45, 58 of 77 kWh, voor een WLTP-rijbereik van respectievelijk 348, 425 en 554 kilometer) en is te krijgen met een vermogen van 150 of 204 pk. Terwijl de kleine batterij het moet doen met een interne lader van 7,2 kW (snelladen kan met 50 of als optie zelfs 110 kW), hebben de andere twee batterijgroottes recht op een lader van 11 kW, snelladen kan dan met 110 (middelste batterij) of in het geval van de grootste batterij zelfs 125 kW.

De eerste als dusdanig ontwikkelde volledig elektrische auto van Volkswagen is een succes. De stemming van het publiek (25,1 procent van de stemmen) en de eerste verkoopcijfers lijken dat te staven.

Lees hier het volledige artikel

ID.3 Best Car 2021

Intelligent Design

ID staat voor Intelligent Design, en dit alles in een basismodel voor een betaalbare prijs onder de 30 000 euroVolkswagen wil 100% elektrische mobiliteit voor iedereen,  ontworpen om wenselijker, functioneler en vooral verder te gaan dan de Nissan Leaf, Renault Zoe en BMW i3.

Het moet de sympathieke oude e-Golf vervangen en belooft de EV-markt op zijn kop te zetten zoals de Tesla Model 3 dat heeft gedaan.

Intelligent Design
Een zee van ruimte

Een zee van ruimte

De motor van neemt een stuk minder plaats in waardoor de wielbasis meer naar voor. Dit betekent een iets hogere zitpositie, een beter zicht en een paar kubieke centimeter extra cabineruimte - denk aan Golf Sportsvan om de vergelijking te maken.

Een compacte formaat van de wagen dat alsnog zorgt voor een gevoel van vrijheid maakt de ID.3 onder andere dé ideale stadswagen. Ook kan men zonder problemen elke stad binnen omdat deze wagen geen CO2-uitstoot heeft.

Benieuwd naar meer? Ervaar de nieuwe ID.3 zelf tijdens een proefit.

Proefrit boeken

De motor

De motor van de ID.3 is dus volledig CO2-neutraal. Afhankelijk van de accu heeft de ID.3 een rijbereik tot 550 km (Accu basis: 330km, mid: 420km en groot: 550km). De ID.3 heeft ook een korte herlaadtijd waarbij ongeveer 290km wordt gerecupereerd elke 30min (Bij 100kW, gelijkstroom). Bovenop dit alles denkt Volkswagen aan een duurzame toekomst en wordt 79% van de accu hergebruikt.

De motor

Interieur: dit is de ID.3

Interieur

Als u dacht dat de cockpit van de Golf 8 al straf was, dan zal de ID.3 uw wenkbrauwen zeker doen fronsen wat het is namelijk binnenin dat u de futuristische looks opmerkt. Centraal staat een digitaal dashboard dat geflankeerd wordt door een draaiknop als versnellingspook. De ID.3 heeft géén schakelbak, wel achter het stuur de corresponderende knoppen die dit mogelijk maken. 

Eerst zien en dan geloven.

Proefrit boeken

Navigatiesysteem

Navigatiesysteem met augmented reality

In de volledig elektrische ID.3 beleeft u navigatie in een nieuwe vorm. Het optionele multidimensionele head-updisplay met augmented reality projecteert de verkeersinformatie rechtstreeks voor u terwijl u rijdt. Pijlen wijzen de weg op twee niveaus, ze helpen u bij het wisselen van rijstrook of om afstand te bewaren ten opzichte van uw voorligger.

Spraakbediening

Houd uw blik op de baan gericht en rijd heel eenvoudig met behulp van de intuïtieve spraakbediening. Via de optionele slimme spraakbesturing kan u de temperatuur in uw wagen laten aanpassen, de navigatie instellen of uw lievelingssong afspelen. Zeg gewoon “Hallo ID.” en het systeem registreert uw commando.

Spraakbediening
Intelligent lichtconcept

Intelligent lichtconcept

De lichten van de ID.3 zoeken continu contact. Indien u beschikt over de optionele Keyless Accessherkent de wagen u zodra u met de sleutel in de buurt komt. De stijlvolle optioneel bestelbare ledkoplampen zullen kort oplichten alsof ze naar u knipogen, en geven de ID.3 haast een menselijk kantje. Het ID.Light vanbinnen zorgt ervoor dat u zich onmiddellijk welkom voelt. Bij het starten hoort u een fijn geluid dat u zin geeft om weg te rijden. Zodra u uw ID.3 verlaat, neemt het ID.Light van u afscheid met een afscheidsgroet via een lichtsignaal.

Vanaf nu al in onze showroom

Alhoewel de technologie steeds sneller en sneller evolueert, heeft Volkswagen ons met de ID.3 bewezen dat het klaar is voor de toekomst. De prijs/kwaliteit maakt deze nieuwe ID.3 echt een topper. Maak een testrit, reserveer uw stockwagen of bestel uw ID.3 op maat!

Waar wacht u nog op?

Proefrit boeken