Volkswagen Bedrijfsvoertuigen

Nieuw design en nieuwe technologieën

Volkswagen Commercial Vehicles presenteert in 2022 een volledig nieuwe generatie van zijn pick-up Amarok, die zowel op als naast de weg nog capabeler wordt. Ontworpen en geconcipieerd in Duitsland en Australië, gebouwd in Zuid-Afrika: de nieuwe Amarok neemt opnieuw zijn plaats in de top van het B-segment met uitstekende specificaties, een sterk uitgebreid aanbod van rijhulpsystemen en een beduidend groter aandrijvingsgamma dan zijn voorganger. De eerste gecamoufleerde modellen van de nieuwe Amarok rijden al rond in Europa.

Hou me op de hoogte

Volkswagen Amarok 01

Ruimer en krachtiger

Ondanks de camouflage is al te zien hoe de afmetingen zijn veranderd: met een stevige 5.350 mm is het nieuwe model minstens 100 mm langer dan zijn voorganger. De wielbasis van 3.270 mm komt neer op een toename van 175 mm, wat meer ruimte oplevert in de dubbele cabine. Bovendien neemt het laadvermogen toe tot 1,2 ton en een superieur maximaal sleepvermogen van 3,5 ton is nu mogelijk voor meer motor-/transmissievarianten.

Omdat de wielbasis van de nieuwe Amarok sterker is toegenomen dan de totale lengte van het voertuig, zijn de overhangen van het koetswerk kleiner geworden. Dit heeft een positief effect op de terreinvaardigheden. De offroadcapaciteiten van de nieuwe Amarok worden bovendien geperfectioneerd door een waaddiepte die beduidend groter is die van zijn voorganger.

Volkswagen Amarok 2022 MIG Motors

Meer dan 30 rijhulpsystemen

Afhankelijk van de motor-/transmissievariant en de markt zullen een benzinemotor en maximaal vier verschillende diesels met vier tot zes cilinders en een cilinderinhoud van 2,0 tot 3,0 liter beschikbaar zijn, naar keuze met achterwielaandrijving of een inschakelbare of permanente vierwielaandrijving. Een brede waaier aan vooraf geconfigureerde rijmodi in verschillende niveaus ondersteunt bestuurders zelfs in niet-alledaagse situaties.

Dankzij deze uitrusting zijn ze met de nieuwe Amarok opgewassen tegen praktisch elke uitdaging die ze kunnen tegenkomen tijdens hun kleine of grote dagelijkse avonturen in hun pick-up. De meer dan dertig rijhulpsystemen, waarvan er meer dan twintig volledig nieuw zijn aan boord van de Amarok, zorgen voor extra veiligheid.

Volkswagen Amarok 2022 MIG Motors

Sneak peek 1

Sneak peek 2

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

* Verplicht veld
In welke merken bent u geïnteresseerd?
 
Door te abonneren gaat u ermee akkoord dat uw gegevens gebruikt mogen worden voor marketing-doeleinden. Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan is te vinden in onze Privacy Verklaring
 
 
 

Ontdek de 100% elektrische ID. Buzz en ID. Buzz Cargo

Volkswagen ID.Buzz elektrsich MIG Motors

Meer info