CUPRA

De eerste 100% elektrische CUPRA

De Born heeft alle genen van het merk CUPRA met zijn sportief en dynamisch ontwerp, maar met een extra statement: hij is het levende bewijs dat prestatie en elektrificatie een geweldige match zijn.

De lancering van deze nieuwe CUPRA Born brengt duurzame mobiliteit met het karakter en de dynamiek die autoliefhebbers verlangen. Een uniek en exclusief product voor wie op zoek is naar de meest geavanceerde technologie & performance, samen met de kleinste ecologische voetafdruk.

Cupra Born MIG Motors

Geavanceerde geëlektrificeerde aandrijflijnen

Onder de CUPRA Born bevindt zich een van de meest geavanceerde geëlektrificeerde aandrijflijnen die het high-performance merk ooit heeft gebruikt. De CUPRA Born plaatst de aangedreven wielen achteraan voor een sportiever gevoel. De pure EV-aandrijflijn met een synchrone permanentmagneetmotor heeft een maximumsnelheid van meer dan 16.000 tpm en is geïntegreerd boven de achteras in het midden van de wielen. Het koppel wordt overgebracht via een transmissie met één versnelling en een differentieel, waardoor de levering soepeler wordt en natuurlijke prestaties worden geleverd. Er zijn twee CUPRA Born-varianten beschikbaar; de eerste levert 150 pk (110 kW) vermogen en 310 Nm koppel, terwijl er ook een versie van 204 pk (150 kW) / 310 Nm is.

Cupra Born MIG Motors

E-Boost1-prestatiepakket

Voor wie nog verder wil gaan houdt het sportieve genot niet op: CUPRA gaat nog verder dankzij een e-Boost1-prestatiepakket bieden dat de prestaties naar een nog hoger niveau tilt, met een vermogen tot 231 pk (170 kW). De e-Boost1 zal verkrijgbaar zijn met twee batterij-opties: met een 77kWh-batterij die de 0-100 km / u in 7 seconden levert en met een bereik van ongeveer 540 km *, en een andere met een 58kWh-batterij die de 0 tot 50 km / u in slechts 2.6s* en de 0-100km/h naar slechts 6,6** seconden en een actieradius van rond de 420km*.

MIG Motors Cupra Born

Gebouwd om u te doen voelen

De nieuwe CUPRA Born is ontworpen om pure emotie op te roepen, waarbij sportieve energie samensmelt met een uitdagend karakter.

Cupra Born MIG Motors

Een nieuwe manier om de spanning te voelen

Ongeëvenaarde, dynamische duurzaamheid gekoppeld aan uitdagende innovatie. Ontdek de eerste volledig elektrische CUPRA.

Cupra Born MIG Motors

Design dat u raakt.

Vakkundig gevormd voor emotiezoekers. Een gedurfde visie met een slanke carrosserie en sportieve lijnen.

Cupra Born MIG Motors

Intuïtieve technologie

Connectiviteit op zijn best. Verwelkom een naadloze bestuurderservaring met de allernieuwste digitale functies.*

Opwindend exterieur

De CUPRA Born's hebben een sterk CUPRA-karakter dat wendbaarheid en prestaties uitstraalt.

Het karakter aan de voorkant wordt bereikt door de nieuw ontworpen volledige LED-koplampen en de onderste mond die is ontworpen om lucht naar de radiator te leiden - dit concave bovenste gedeelte zit als een haaienneus, doordringend en een zeker teken van kracht. Daaronder zit de grote luchtinlaat met een koperen frame, want hoewel elektrische auto's minder lucht nodig hebben dan een verbrandingsmotor, heeft de aandrijflijn toch thermische eigenschappen nodig om te optimaliseren. 

De opvallende full-LED-verlichtingstechnologie is ongelooflijk belangrijk voor de uiteindelijke look van de CUPRA Born. De signatuur is uniek en direct herkenbaar, versterkt door de kleine driehoekjes aan de zijkant van de lamp. 

 

Cupra Born MIG Motors

CUPRA als finishing touch

De finishing touch voor het frontdesign is de koperen CUPRA-badge. Helemaal aan de voorkant van de motorkap ingekaderd tussen twee scherpe lijnen die het oog naar beneden richten naar het CUPRA-opschrift, dragen de positionering en het ontwerp bij aan het niveau van de algehele kwaliteit.

Cupra Born MIG Motors
Cupra Born MIG Motors
Cupra Born MIG Motors
Cupra Born MIG Motors
Cupra Born MIG Motors
Cupra Born MIG Motors
MIG Motors Cupra Born
Cupra Born MIG Motors
Cupra Born MIG Motors
Cupra Born MIG Motors
Foto 1 / 1

Interieur

 Het interieur is aangescherpt om de gedigitaliseerde wereld aan te gaan, het standaard zwevende 12 ”touchscreen staat centraal, iets schuin geplaatst om de bestuurder het perfecte zicht te bieden, en biedt gemakkelijke toegang tot een reeks functies in een eenvoudige en intuïtieve stijl.

Als u door het stuur kijkt, komt het kleinere, meer gefocuste instrumentenpaneel in beeld. De kleinere digitale cockpit herbergt ook de versnellingsknoppen en de parkeerrem. In een wereld waar schermgrootte koning is geworden, lijkt dit misschien contra-intuïtief, maar er is een goede reden om de complexiteit uit dit deel van de cabine te verwijderen. Dankzij het augmented reality head-up display-systeem, dat cruciale informatie op de voorruit projecteert en lijkt alsof het gelaagd is over de echte wereld, informatie zoals de rijhulpindicatoren, snelheids- en navigatiesysteemindicaties, zijn alle gegevens direct in de lijn van de bestuurder van het zicht.

Cupra Born MIG Motors

𝗖𝗨𝗣𝗥𝗔 𝗕𝗼𝗿𝗻 𝗩𝗭. De e-pic versie van het succesvolle model.

Met de introductie van het topmodel Born VZ krijgt de elektrische CUPRA Born-range een krachtige boost. Met een 240kW/326 pk vermogen levert hij sportauto-waardige prestaties, versterkt door achterwielaandrijving en onderstelmodificaties. De nieuwe 79kW-accu biedt een maximale range van 570km (WLTP). Met een uitgesproken sportief design, de nieuwste infotainment- en veiligheidsinnovaties, belichaamt de Born VZ de toekomst van elektrisch rijden.

cupra-born-vz

Sportief Comfort

In de Born VZ vind je sportieve kuipstoelen met een lage zitpositie en duurzame bekleding van SEAQUAL® YARN-textiel en DINAMICA. 

Met de achterste paddles regel  je de regeneratiemodus tijdens het rijden. De horizontale lichtstrip op het dashboard werkt samen met assistentiesystemen voor duidelijke waarschuwingen.

 

Testrit aanvragen

cupra-born-vz

De CUPRA born in 10 highlights

Volledig elektrisch

CUPRA Born is het eerste volledig elektrische voertuig van het merk CUPRA en bewijst dat een perfecte match tussen elektrificatie en prestaties mogelijk is.

CO2-neutraal

Gebaseerd op het MEB-platform van de Volkswagen-groep, is CUPRA Born het allereerste model van het merk met een CO2-neutraal concept.

Milieubewust

De kuipstoelen zijn gemaakt in samenwerking met SEAQUAL® INITIATIVE, ontwikkeld met duurzame, gerecycleerde materialen, gemaakt van plastic afval, gewonnen uit de oceanen.

Eigentijdse sportiviteit

Geniet van DCC in combinatie met sportophanging en ESC Sport, een progressief stuur, brede 20-inch lichtmetalen velgen en grotere remmen.

Vermogen

150 pk (110 kW) en 204 pk (150 kW).  Met de versie met hoger vermogen is een e-Boost1-prestatieoptie beschikbaar die het vermogen verhoogt tot 231 pk (170 kW).

0-50 in 2.6 sec.

CUPRA Born biedt ongelofelijke prestaties, afhankelijk van het gekozen vermogen met een 0 tot 50 km / u in slechts 2,6 s en 0 tot 100 km / u in slechts 6,6 s

Batterijtechnologie

De lithium-ion batterij gaat tot ± 540 km ver met het 77kWh batterijpakket, is compatibel met een 125 kW DC-snellader (77 kWh-batterijpakket), en kan in slechts 7 minuten 100 km opladen. 

Hoogtechnologisch

De CUPRA Born is uitgerust met de nieuwste beschikbare technologie, waaronder het head-up display met augmented reality.

Connectiviteit

De connectiviteit in de CUPRA Born gaat verder dan de nieuw ontwikkelde “My CUPRA”-app die toegang geeft tot een overvloed aan functionaliteiten en features.

Made in Barcelona

Ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, ​​​​op het hoofdkantoor in Martorell, zal de CUPRA Born vanaf september in productie gaan in de fabriek van Zwickau in Duitsland.

De nieuwe CUPRA Born
100% elektrisch. Een onhoudbare kracht.

Wie CUPRA zegt, zegt onversneden rijplezier. Een verrijkende ervaring wordt het sowieso. Ontdek wat wij verstaan onder een nieuwe manier van autorijden. Benieuwd naar de andere modellen van CUPRA?

Ontdek CUPRA

Contacteer onze verkoopsdienst
Plan zelf uw (virtueel) showroombezoek in

Ik ben geïnteresseerd in een*

Wist u dat u ook zelf uw showroombezoek of videocall kan inplannen?