Volkswagen
Golf 8

Trouw aan zijn imago

De Golf is de toonaangever van hoe het moet: 45 jaar na zijn lancering en 35 miljoen exemplaren later doet hij het opnieuw. De vertrouwde maar toch opgefriste look is klaar voor opnieuw een tijdloos design. 

Slimme rijhulpsystemen maken elke rit comfortabeler en meer ontspannen. Met respect voor het typische Golf-gevoel. De nieuwe Golf – een comfortabelere, slimmere en meer geconnecteerde generatie.

Wat er écht verandert is speelt zich af binnenin de wagen. Hieronder zijn er al enkele highlights.

Van mobiel icoon tot digitaal icoon.

Als u de nieuwe Golf voor het eerst instapt bevindt u zich in een totaal andere, nieuwe, vooral digitale wereld. Een volledig digitaal dashboard, geen knoppen meer, alles gebeurt via het scherm. 

Daarnaast werd de Alexa-assistent, ontwikkeld door Amazon, volledig geïntegreerd & zien we nu ook de gloednieuwe heads-up display dat achter het stuur de af te leggen weg projecteert. 

Daarnaast herkent Uw Golf u – en activeert volautomatisch en naargelang van de uitrusting uw persoonlijke bestuurdersprofiel.

Golf 8 display

Benieuwd naar meer? Ervaar de nieuwe Golf 8 zelf tijdens een proefit.

Proefrit boeken

Mobiele sleutel

Met de steeds sneller evoluerende technologie is het moeilijk om het nieuwste te zijn. Toch slaagt de Golf 8 er opnieuw in om ons dat te brengen.

Volkswagen heeft een app ontwikkelt waarmee u noch een sleutel, noch mobiele verbinding nodig heeft. Met de app hoeft u gewoon uw smartphone tegen de deurklink te plaatsen om de wagen te ontgrendelen en te gebruiken. Tot 15 gebruikers kunnen zo gebruik maken van deze app.

Mobiele sleutel Golf 8
Functions on demand

Toekomstvisie

U wenst de investering in enkele digitale opties uit te stellen? Geen probleem,nadat u de wagen gekocht heeft kan u enkele technologieën ook achteraf toevoegen zoals “Adaptieve cruise control” of “online spraakbesturing”...

Motorisaties

Bij de lancering stuurt Volkswagen de nieuwe Golf de markt op met een erg klassiek motorenpallet: de 1.5 TSI met 130 pk of met 150 pk en de 2.0 TDI met 115 pk of met 150 pk.

Daarna volgt er een resem aan varianten. Zo staan er een driecilinder benzine basismodel (1.0 TSI 95) gepland, twee GTI’s, een R, een plug-in hybride GTE met 204 pk en met 245 pk, een 1.5 TGI op aardgas (CNG) en twee eTSI’s. Dat zijn ‘light’ hybrides met hulp van een 48 Volt-systeem. We krijgen eTSI Golfs met 110 pk, 130 pk en 150 pk.

Golf 8 versnellingspook

Veiligheidsystemen & een blik in de toekomst met Car2X

Met geavanceerde IQ.DRIVE-assistentiesystemen zoals de Travel assist en Adaptieve Cruise Control (ACC) is het heel aangenaam voor de chauffeur bij lange ritten de auto te besturen. Met het gloednieuwe Car2X systeem past hij direct zijn snelheid aan om de kans op ongevallen te vermijden. Met dit systeem kan de Golf nu in luttele milliseconden informatie uitwisselen met andere wagens over de rijweg. Dit allemaal in een straal van 800m. De nieuwe IQ. LED Matrix-koplampen zorgen ervoor dat de veiligheid en het zich nog meer vergroten.

Waar wacht u nog op?

Proefrit boeken