Škoda

Instellen van Škoda Connect

ŠKODA Connect, de online services om elke dag het onderste uit de kan te halen. Door (enkele van) deze servicepakketten te bestellen geeft u uw wagen tal van nieuwe voorzieningen op het vlak van entertainment en veiligheid. Bekijk alle eigenschappen in detail.

Škoda Connect: infotainment online

De Infotainment Online-diensten helpen u uw reisdoel veilig en comfortabel te bereiken. Ze zijn beschikbaar voor de ŠKODA infotainmentsystemen Amundsen en Columbus. De geldigheid van de diensten wordt periodiek vernieuwd.

SKODA Connect

Smartlink

Koppel uw smartphone via SmartLink (ondersteunt MirrorLink® en Apple CarPlay) aan uw ŠKODA en gebruik de vertrouwde telefoonapps via het scherm van de navigatie. Het SmartLink-systeem biedt u de mogelijkheid om autogegevens via een kabel naar uw smartphone te sturen, waardoor u toegang krijgt tot interessante informatie over uw wagen, zoals zuinig(er) rijden, rijdynamiek of service-informatie.

Online verkeersinformatie

U komt op tijd aan en omzeilt oponthoud onderweg dankzij actuele verkeersinformatie over ongevallen, files en wegwerkzaamheden via uw infotainmentsysteem. Zo kunt u onmiddellijk inspelen op veranderende omstandigheden. Het navigatiesysteem houdt ook rekening met deze gegevens en zoekt dynamisch de beste route.

Parkeerplaatsen

Verdoe geen tijd met het zoeken naar een parkeerplaats. De dienst Parkeerplaatsen garandeert dat u een plek vindt. Het infotainmentsysteem geeft een gedetailleerd overzicht van dichtbijgelegen parkeerplaatsen, inclusief openingstijden, prijzen en aantal vrije plekken. Met één klik navigeert u naar de geselecteerde parkeerplaats. Zo gemakkelijk was parkeren nog nooit.

Online route importeren

Hebt u een gecompliceerde reis met meerdere tussenstops voor de boeg? Geen probleem, die kunt u  via de ŠKODA Connect Portal voorbereiden. Via Online reisdoel importeren kunt u een route met maximaal 10 tussenstops maken. Als uw route klaar is, stuurt u deze zo naar het infotainmentsysteem van de auto.

Online reisdoel importeren

Voeg met één klik favoriete of nog niet ontdekte reisdoelen toe aan het infotainmentsysteem in uw auto, thuis via de ŠKODA Connect Portal of onderweg met een smartphone via de ŠKODA Connect-app. Selecteer een reisdoel door het ingeven van een adres, of zoeken op naam of een Google®-kaart. Moet u op meerdere plaatsen zijn? Geen probleem, u kunt maar liefst 100 verschillende reisdoelen ingeven.

Online kaartupdate

Om zo snel mogelijk ergens aan te komen, hebt u niet alleen verkeersinformatie nodig, maar ook online bijgewerkte kaarten voor uw regio - te downloaden zodra ze gepubliceerd zijn. Voor langere reizen kunt u de lokale data vooraf downloaden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Mijn bijzondere reisdoelen

Met deze dienst zet u uw eigen bijzondere reisdoelen gemakkelijk over naar uw auto, zodat u overal en altijd uw favoriete cafés of restaurants kunt vinden. U kunt de lijst thuis op uw computer of tablet via de ŠKODA Connect Portal maken.

Bijzonder reisdoel opzoeken

Vind tijdens het rijden veilig en gemakkelijk bijzondere reisdoelen, zoals de beste stranden of hotels, gewoon met uw stem en zonder te stoppen. De zoekresultaten worden weergegeven in een gemakkelijk te lezen lijst, met contactgegevens, openingstijden en navigatie. Deze functie is exclusief leverbaar voor infotainmentsysteem Columbus.

Tankstations

Met Tankstations weet u altijd waar u de laagste brandstofprijzen vindt. Bekijk wanneer het u uitkomt een lijst van tankstations, hun locatie en de actuele prijzen in uw infotainmentsysteem. Zet ze vervolgens in uw navigatiesysteem of bekijk stations die uw brandstof aanbieden.

Google Earth

Activeer deze dienst om fotorealistische luchtopnames van uw omgeving te bekijken, zodat u sneller uw weg vindt, of interessante plekken kunt ontdekken. Google Earth™ is exclusief leverbaar voor infotainmentsysteem Columbus, voor nieuwe auto's geproduceerd tot week 31/2018 en verlengingen tot week 45/2019.

Weer

Het weer zit je nooit meer dwars. Het infotainmentsysteem toont het weer op je reisdoel, je huidige locatie of ergens anders, inclusief actuele of meerdaagse verwachtingen, weerswaarschuwingen en buienradar. Voor bepaalde modellen kun je de app Weer, die nu ook de tijden van zonsop- en zonsondergang aangeeft, afzonderlijk via de shop downloaden.

Gracenote

Weet je hoe het momenteel afgespeelde nummer heet? Met Gracenote zie je dat altijd direct in je infotainmentsysteem. Het herkent het lied en geeft online opgehaalde informatie weer: de naam van het nummer, de naam van de artiest en zelfs de albumcover. Deze gegevens worden ook in de database van je auto opgeslagen. Deze functie is exclusief leverbaar voor infotainmentsysteem Columbus.

Nieuws

Weet wat er gebeurt. De dienst Nieuws geeft het laatste nieuws direct op het scherm van het navigatiesysteem weer. Zet je favoriete nieuwszenders in de ŠKODA Connect Portal en stuur ze door naar je auto. Voor bepaalde modellen kun je de app Nieuws afzonderlijk via de shop downloaden. De app biedt ook podcasts en nieuwskanalen direct in het infotainmentsysteem.

SKODA Remote Acces

Škoda Connect: remote acces

Remote Access biedt een compleet nieuwe manier van omgaan met de wagen door deze te koppelen met uw smartphone. U kunt uw telefoon dan gebruiken om de auto te bedienen en meldingen te ontvangen. De geldigheid van de diensten wordt periodiek vernieuwd. Care Connect-diensten zijn compatibel met de meeste infotainmentsystemen.

Parkeerpositie

Niks aan de hand als je niet meer weet waar je je auto in die grote parkeergarage of onbekende stad hebt achtergelaten. Met Parkeerpositie is dat nooit meer een probleem. Na elke rit stuurt de auto zijn positiegegevens eenmaal door. Haal de gegevens met je smartphone of smartwatch op en gebruik de gps-positie om je geparkeerde auto te vinden.

Wagenstatus

Als je net je auto geparkeerd hebt en thuiskomt, of wilt controleren of alles in orde is als je auto aan de andere kant van de stad staat, gebruik je je pc, smartphone of smartwatch voor een snelle update van de actuele wagenstatus. In één oogopslag zie je de resterende actieradius, het AdBlue-peil, of de auto vergrendeld is en of de lichten uit en alle ruiten gesloten zijn.

Rijgegevens

Rijgegevens is de ideale oplossing als je uit oogpunt van brandstofzuinigheid de cijfers van je laatste rit wilt weten, of een samenvatting van al je eerdere ritten wilt bekijken. Via de ŠKODA Connect Portal of de ŠKODA Connect-app kun je actuele gegevens over het gebruik van de auto opvragen, zoals gemiddeld brandstofverbruik, gemiddelde snelheid en afgelegde afstand.

Vergrendelen & ontgrendelen

Heb je in je haast om je vlucht te halen je auto wel op slot gedaan? Via de ŠKODA Connect Portal of -app kun je gemakkelijk controleren of je auto op slot is, of hem via de ŠKODA Connect-app gewoon vergrendelen. Ook ontgrendelen kan op deze manier, dit is gemakkelijk als je passagiers vóór jou bij de auto aankomen.

Keyless entry

ŠKODA's die zijn uitgerust met KESSY (Keyless Entry, Start and exit System) hebben een start-stopknop op de stuurkolom waarmee de motor sleutelloos kan worden gestart en afgezet.

Claxonneren & knipperen

Weet je wel waar je hebt geparkeerd, maar zie je je auto niet in die zee van andere auto's? Gebruik je smartphone en Claxonneren & knipperen om de claxon en/of alarmlichten op afstand te bedienen. Je kunt opgelucht ademhalen, het probleem is in een handomdraai opgelost. Deze dienst werkt tot op 500 meter afstand van de geparkeerde auto.

Snelheidswaarschuwing

Controleer hoe je auto wordt gebruikt en stel een eenmalige of herhaaldelijke waarschuwing in wanneer de door jou geselecteerde snelheid wordt overschreden. Als de geselecteerde snelheidslimiet wordt overschreden, krijg je een waarschuwing op je smartphone en smartwatch of via e-mail. Via de ŠKODA Connect Portal of -app kun je de status van de snelheidslimiet altijd opvragen, instellen en beheren.

Gebiedswaarschuwing

Om ongewenst gebruik te voorkomen, kun je met Gebiedswaarschuwing controleren of de auto het door jou aangewezen gebied heeft verlaten, of een niet-toegestaan gebied is binnengegaan. Als dit gebeurt, krijg je een waarschuwing op je smartphone en smartwatch of via e-mail. Stel via de ŠKODA Connect Portal of -app maximaal 10 verschillende gebieden in en de actieve periodes waarin de auto moet worden gecontroleerd.

Online alarmsysteem

Houd je auto in het oog, ook als je er niet bij in de buurt bent. Waar je ook bent, als het alarmsysteem wordt geactiveerd, krijg je direct een waarschuwing via e-mail, smartphone of smartwatch. Je ziet ook de tijd en de oorzaak, zodat je zo nodig actie kunt ondernemen. Deze dienst wordt automatisch geactiveerd wanneer je je auto vergrendelt.

Vertrekplanner

Programmeer je vertrektijd en stuur deze via de ŠKODA Connect-app naar je auto. Je auto "ontwaakt" en start op basis van de vertrektijd het laadproces, of schakelt de airconditioning in. Zo is je auto altijd volledig opgeladen en klaar voor je rit. Deze functie is exclusief leverbaar voor de iV-modellen.

Online interieurvoorverwarming

Bedien de interieurvoorverwarming van je auto overal ter wereld via de ŠKODA Connect-app voor je smartphone. Als je bijvoorbeeld een reis hebt gemaakt en op het punt staat om naar huis te gaan, activeer dan vooraf de verwarming om de auto voor te verwarmen. Je kunt ook een vertrektijd instellen en kiezen tussen verwarming en ventilatie.

Remote laden

Je kunt direct laden handmatig starten, zodat je bij een lage accucapaciteit toch eerder kunt vertrekken. Het laadproces verloopt zo efficiënt mogelijk om energiekosten te besparen. Zo kan er 's nachts worden geladen en kan het laadproces worden gestart en gestopt. Dit verlengt ook de levensduur van de accu. Deze functie is exclusief leverbaar voor de iV-modellen.

Remote airconditioning

Je kunt de temperatuur in je auto nu vóór vertrek verlagen. Via de ŠKODA Connect-app stel je de gewenste temperatuur in en activeer je de airconditioning. Je kunt instellen dat de airconditioning alleen mag worden ingeschakeld als de auto op een laadstation is aangesloten, of ook wanneer de accu niet wordt geladen. Ook kan de voorruitverwarming worden ingeschakeld. Deze functie is exclusief leverbaar voor de iV-modellen.

Škoda rij-assistentie systemen

ŠKODA’s zijn veilig en comfortabel. Dat is o.a. te danken aan een keur aan moderne en slimme rijassistentiesystemen. Maar welke functies gaan er nu zoal schuil achter termen als Adaptive Cruise, Lane-Assist, Light-Assist, Park-Assist, Driver-alert, Verkeersbordenherkenning, ...?

Rij assistentiesystemen

Adaptive cruise control

Wanneer ACC is geactiveerd, remt het voertuig automatisch en accelereert het tot een snelheid en afstand die door de bestuurder is ingesteld. De dynamiek van het ACC-systeem kan individueel worden gevarieerd door een van de rijprogramma's te selecteren uit de Driving Mode Selection.

Lane-assist

Als kind werd je aangemoedigd om binnen de lijntjes te kleuren, als automobilist moet je binnen de lijnen van de weg blijven. Maak je een uitschieter, dan brengt ŠKODA Lane Assist je terug in het spoor met een automatische stuurbeweging. Zo werkt dat.

Light-assist

Hoe vaak zie je wel niet een auto zonder licht rijden? Dat zal jou nooit gebeuren, dankzij ŠKODA Light Assist. Zet je verlichting op deze automatische stand en het dimlicht van je ŠKODA zal automatisch aanspringen wanneer het donker wordt. En schakel je zelf grootlicht in, dan zet ŠKODA Light Assist dat uit als er tegenliggers opduiken.

Park-assist

Met de parkeerassistent geef je het parkeren werk letterlijk uit handen. De auto stuurt helemaal zelf. Jij hoeft alleen het tempo te regelen.

Driver-alert

Je hebt urenlang gereden en plotseling gaat een waarschuwingslampje branden. Het lijkt op een kopje koffie. Een geluidssignaal klinkt. De auto heeft gelijk: het is tijd voor een pauze. Hoe doen ŠKODA’s dat toch?

Front-assist

Het meest vermoeiende van rijden in de stad is het opletten. Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen plotseling opduiken. Om aanrijdingen te voorkomen, houdt ŠKODA Front Assist continu een oogje in het zeil. De slimme rijassistent kan de auto zelfstandig tot stilstand brengen.

Verkeersbordenherkenning

De verkeersbordenherkenning informeert de bestuurder over belangrijke verkeersborden en helpt zo om snelheidsbeperkingen en inhaalverbodsborden te respecteren.

Virtual pedal

Een optionele virtuele pedaal voor het contactloos openen van het kofferdeksel. Deze functie is beschikbaar in combinatie met de elektrische kofferklep, die voor het eerst op de ŠKODA Superb (sedan) te zien is.

SKODA Proactive service

Škoda Connect: proactive service

Proactive Service helpt u bij storingen en andere problemen die te maken hebben met de toestand van uw wagen. De auto neemt automatisch contact op met een werkplaats, of roept hulp op in geval van een klein incident. Proactive Service is compatibel met de meeste infotainmentsystemen en kan standaard of optioneel zijn.

Noodoproep

Zodra een sensor (airbag of gordelspanner) een ongeval meldt, wordt automatisch een verbinding met de alarmcentrale tot stand gebracht. Je kunt de knop ook zelf indrukken om contact met de alarmcentrale tot stand te brengen. Gegevens over de locatie, de rijrichting, het aantal passagiers en de ernst van het ongeval worden doorgestuurd. De alarmcentrale blijft aan de telefoon tot de hulpdiensten arriveren. Je kunt ook een ongeval melden waar je zelf niet bij bent betrokken.

Pechoproep

Wij streven altijd naar optimale eenvoud en gemak, ook als je auto pech heeft. Druk op de knop in de dakmodule om contact te leggen met een pechservice. De auto stuurt ook automatisch gegevens over zijn positie en toestand naar de pechservice, zodat je het probleem snel met de medewerker kunt oplossen of je auto kunt laten wegslepen.

Informatie-oproep

Waar je ook bent, als je vragen hebt over de ŠKODA Connect-diensten in je ŠKODA druk je simpelweg op de knop in de dakmodule om contact op te nemen met de klantenservice. Onze medewerkers staan altijd klaar om je te helpen.

Serviceafspraakplanning

Met Serviceafspraakplanning hoef je nooit meer na te denken over wanneer je een afspraak voor een servicebeurt moet maken. Je ŠKODA Servicepartner en je auto doen dat voor je. De auto meldt vereiste servicebehoeften aan de backend server. De gegevens worden naar de Servicepartner van jouw voorkeur gestuurd, die proactief contact met je opneemt om een afspraak te plannen.

Wagenstatusrapport

Controleer de "gezondheid" van je auto in je eigen rapport, of laat regelmatig een rapport opsturen, net zoals een bankafschrift. Je weet dan altijd hoe het met je auto is en wat er moet worden aangepakt. De nieuwste versie van de rapporten is in de ŠKODA Connect-app beschikbaar. De informatie omvat de kilometerstand, bepaalde waarschuwingen en servicebehoeften.

Systeem online updaten

Met Systeem online updaten kun je de softwarecomponenten in je auto updaten en uitbreiden. Afhankelijk van het model kunnen beveiligings- of complete firmware-updates worden gedownload. Met deze dienst kun je tijd en geld besparen, omdat je niet naar je Servicepartner hoeft te gaan om updates uit te laten voeren. Je auto vraagt altijd of je Systeem online updaten wilt bevestigen.

Het beeldmateriaal op deze pagina dient louter ter illustratie. De modellen kunnen verschillen van land tot land en zijn mogelijk geen correcte weerspiegeling van de realiteit.

Vragen? Contacteer onze verkoopsdienst

Ik ben geïnteresseerd in een*

Wist u dat u ook zelf uw showroombezoek of videocall kan inplannen?

Ontdek al onze Škoda-vestigingen

MIG Motors Aalter Škoda

Watermolenstraat 1, 9880 Aalter

MIG Motors Eke Škoda

Begoniastraat 12, 9810 Nazareth

MIG Motors Gent Noord Škoda

Zeeschipstraat 137, 9000 Gent

MIG Motors Wetteren Škoda

Nieuwe Brug 2a, 9230 Wetteren
Enkel onderhoud en services

Mig Motors Lievegem Škoda

Kruisstraat 10, 9930 Lievegem
Enkel onderhoud en services