Škoda

Kristof De Boever, zaakvoerder van Tools@Work

Aan het woord is Kristof De Boever, zaakvoerder van Tools@Work én gewillig kandidaat om de nieuwe versie van de Skoda Superb berline aan de tand te voelen. ’s Morgens binnengestapt met een verkeerd vooroordeel, ’s avonds buitengewandeld met een aangename ervaring én de vastberadenheid om dit merk in overweging te nemen bij de volgende autoaankoop. Bij MIG Motors in Aalter zagen ze dat het goed was…

Van zodra je de deur opendoet, voel je: dit is geen sardienendoosje, maar echt topmateriaal.

België is traditioneel een land van ‘break’-rijders

Het is geen toeval dat MIG Motors precies dit model naar voor schoof als testwagen. “België is traditioneel een land van ‘break’-rijders, maar deze berline heeft ook alles om in de smaak te vallen”, is Claudia Bonte overtuigd. “De Superb staat als model al lang op de kaart, maar onderging nu een facelift waarbij vooral de neus onder handen is genomen. De grille kreeg een nieuwe look, mist- en koplampen (allemaal leds) zijn anders ingewerkt, stiksels op de zetels maken het geheel nog eleganter dan vroeger. Al mag ook de ‘kont’ van deze premium versie (Laurin & Klement) zeker gezien worden.”

Display

Over tablets gesproken: de display lijkt, gezien de grote afmetingen, wel een iPad Pro, die het de bestuurder dankzij de intuïtieve bediening erg makkelijk maakt, ook door de grote pictogrammen. “Zeker als je de wagen nog niet zo goed kent, is dat een grote meerwaarde, omdat het vermijdt dat je aandacht te veel van de weg wordt afgeleid”, vindt De Boever. “De logische bediening illustreert dat de slogan ‘simply clever’ geen holle kreet is. Enig minpuntje, wat je ook bij andere merken ziet: als zonlicht op het display reflecteert, kan je het display soms moeilijk lezen. Functies zoals Apple Carplay en Spotify werken wel voortreffelijk op de hoogwaardige geluidsinstallatie.”

Benieuwd naar het volledige artikel? Ontdek het op STERCK-magazine:

STERCK is een gedurfd initiatief om ondernemers en vrije beroepers bij mekaar te brengen. Weg van de platgetreden paden en resoluut origineel.