Audi

Clevere plug-in hybride

De A3 is wat men noemt een plug-in hybride, wat wil zeggen dat hij de voordelen van een elektromotor combineert met de voordelen van een verbrandingsmotor.
En als bestuurder kan u kiezen: u rijdt volledig op de verbrandingsmotor, volledig op de elektromotor of u kiest voor een combinatie van de twee.

Met een actieradius van 67 km (WLTP) kan u in de stad de meeste ritten volledig elektrisch doen. Opladen kan thuis gewoon in het stopcontact of bij openbare laadstations met de bijgeleverde laadkabel. Het starten en het laadproces volgt u gewoon met de MyAudi App.

Externe video URL

Veel ruimte, verder gedigitaliseerd

Wat ook opvalt: er zijn heel weinig fysieke knoppen. Deze zijn vervangen door 2 schermen: enerzijds de virtuele cockpit achter het stuur, anderzijds het grote touchscreen in het midden dat dient voor de navigatie, het infotainment en nog veel meer. Nog een leuke extra: de A3 kan uw handschrift lezen.

Ten opzichte van zijn voorganger is de wielbasis ongewijzigd gebleven. En dat wil zeggen dat u zowel vooraan als achteraan meer dan voldoende been- en hoofdruimte
heeft. Achterin instappen is eenvoudig in de A3, want hij komt voortaan uitsluitend als 5-deurs op de markt. De batterij is verwerkt in de koffer, maar er is wel nog altijd plaats voor 280 L bagage.

MIG Motors Audi A3 Sportback Rijtest

"Eerlijk? Hij rijdt supervlot en aangenaam.
Ik rij er zo mee naar huis."

Boek uw testrit