Volkswagen

Arteon eHybrid. 

Alle nieuwe technische ontwikkelingen worden zowel in de Arteon als in de Arteon shooting brake toegepast. Voor het eerst dus ook een plug-in hybride aandrijving. Met deze elektrische actieradius zullen veel Arteon (Shooting Brake) eHybrid-rijders hun dagelijkse rijafstanden emissievrij kunnen afleggen. Deze modellen behoren tot de eerste in hun soort die beschikbaar zijn met een plug-inhybrideaandrijving in het luxueuze middenklassesegment.

Arteon eHybrid
Arteon 2020 interieurjpg

Arteon R - dynamische prestaties voor de zakelijke klasse.

De Arteon R wordt het vlaggenschip in de modelserie. Met dit model richt Volkswagen zich tot het premium performance-segment. Dankzij de nieuwe technologie die bekend staat als 'R-Performance Torque Vectoring' wordt het koppel variabel verdeeld over de assen en ook over de achterwielen d.m.v. selectieve wielkoppelregeling, afhankelijk van de rijsituatie. Dit zorgt voor een nieuw niveau van rijdynamiek in deze categorie.

Benieuwd naar meer? Ervaar de nieuwe Volkswagen Arteon zelf tijdens een proefrit.

Proefrit boeken

Arteon 2020 interieur

Veel ruimte voor chauffeur & inzittenden

De Arteon kenmerkt zich vooral als een functioneel totaalconcept in de brede zin van het woord. Alle inzittenden voor en achter profiteren in beide Arteon-versies van de modulaire transversale matrix (MQB, lees er hier meer over).  Dankzij het unieke ontwerp van het dakgedeelte biedt de Shooting Brake zowel voor als achter meer hoofdruimte.

Arteon 2020 koffer

Veel ruimte voor bagage.

Bij beide modellen kan de rugleuning van de achterbank standaard asymmetrisch worden neergeklapt. Achter de achterbank van de Arteon Shooting Brake bevindt zich een bagageruimte met een inhoud van maximaal 565 liter, beladen tot aan de rugleuning van de achterbank en de bagageruimteafdekking (fastback: 563 liter). Door het voertuig tot aan de rugleuningen van de voorstoelen te laden, wordt de laadcapaciteit vergroot tot 1.632 liter (fastback: 1.557 liter). In beide gevallen heeft de laadruimte een maximale lengte van 2,09 mm (tot aan de voorstoelen).

Arteon 2020 interieur

Nieuwe cockpit-omgeving in het interieur.

De Arteon maakt indruk met een nieuw ontworpen cockpitomgeving die een nog groter gevoel van exclusiviteit biedt. De bediening is eenvoudiger gemaakt door 'touch-sliders' voor de automatische airconditioning en een nieuw multifunctioneel stuurwiel met aanraakbediening. Ook nieuw: de inmiddels draadloze integratie van apps via “App-Connect Wireless” voor Apple CarPlay en Android Auto (Google) en een krachtig 700 watt high-end geluidssysteem van de audiospecialist Harman/Kardon, die specifiek op maat gemaakt werd voor de Arteon  en de Shooting Brake. Ook optioneel is achtergrondverlichting in maximaal 30 kleuren om het interieur een sfeervolle finishing touch te geven. Hier worden de sierlijsten in het dashboard en de portieren verlicht - zo wordt licht het nieuwe chroom.

Eerst zien en dan geloven.

Proefrit boeken

Arteon 2020 blauw

Nieuwe assistentiesystemen

Het optionele Travel Assist-systeem maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk binnen een snelheidsbereik van 0 km / u tot 210 km / u & maakt het rijden in stop-and-go-verkeer en door wegwerkzaamheden in het bijzonder merkbaar comfortabeler. Volgende onderdelen maken ook deel uit van de reeks Travel Assist-functies:

  • De ACC met voorspellende snelheidsregeling. (adaptieve cruisecontrol).
  • Het Lane Assist-lane-tracking-systeem dat de auto in het midden van de rijstrook houdt.
  • De Autonomous Emergency Braking Front Assist met Pedestrian Monitoring.

Waar wacht u nog op?

Proefrit boeken