Audi

Onderscheidend: design en verlichting

De nieuwe Audi A3 Sportback heeft compacte verhoudingen en een sportief design. Het brede singleframe en grote luchtinlaten aan de voorzijde accentueren het dynamische karakter van de premium compacte auto. De schouder van het lichaam strekt zich uit in een vloeiende lijn vanaf de koplampen aan de achterlichten. Het oppervlak eronder is naar binnen gebogen - een nieuw element van Audi’s ontwerp dat meer nadruk legt op de wielkasten.

Dedigitale daglicht lichten van de Matrix LED-koplampen zijn een verdere innovatie. Ze bestaan ​​uit een pixelmatrix samengesteld uit LED-segmenten in een opstelling van drie bij vijf die speciaal licht creëren handtekeningen en maken de A3 direct herkenbaar.

Het sportieve en verfijnde design wordt in het interieur voortgezet met de nieuwe shifter, aluminium of carbon inlays, markante deuropeners en een instrumentenpaneel in zwarte paneellook. De stoelbekleding is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en is voor de eerste keer versierd met stijlvolle contrasterende stiksels.

Gedigitaliseerd: bedieningselementen en displays

De cockpit van de A3 Sportback is volledig gericht op de bestuurder. Het maakt gebruik van bekende elementen van de volledige modellen van het merk en is uitgerust met een 10,1-inch touchscreen als standaard, dat is geïntegreerd in het midden van het instrumentenpaneel. Dit herkent letters die met de hand zijn ingevoerd, geven akoestische feedback en kunnen worden bediend met spraakbediening. Het instrumentenpaneel, dat de bestuurder bedient via het multifunctionele besturingswiel, is ook standaard digitaal.

De Audi virtual cockpit biedt extra functies zoals als een grote weergave van de navigatiekaart. De plusversie meet 12,3 inch en biedt drie verschillende weergaven, inclusief afbeeldingen met een sportieve uitstraling.

Een head-up display dat projecteert belangrijke informatie op de voorruit in kleur kan op verzoek worden geïnstalleerd.

Benieuwd naar meer? Ervaar de nieuwe A3 sportback zelf tijdens een proefit.

Proefrit boeken

Intensiever: het infotainment

Het MMI-bedieningsconcept wordt aangedreven door het nieuwe modulaire infotainment van de derde generatie platform. De rekenkracht is tien keer hoger dan die van zijn voorganger en voert alle taken uit met betrekking tot connectiviteit, inclusief telefonie en de Audi connect services met LTE Advanced-snelheid en heeft ook een geïntegreerde Wi-Fi-hotspot. Individuele instellingen kunnen worden opgeslagen in maximaal zes gebruikersprofielen - van klimaatregeling en de zitpositie naar vaak geselecteerde navigatiebestemmingen en vaak gebruikte media.

De DAB + digitale radio wordt standaard meegeleverd en de online of hybride radio is verkrijgbaar als een optie. Routebegeleiding is nog eenvoudiger en flexibeler. De navigatie biedt bijvoorbeeld voorspellingen over de ontwikkeling van de verkeerssituatie aan via satelliet met hoge resolutie afbeeldingen van Google Earth en gedetailleerde 3D-modellen van veel grote Europese steden.

Audi connect verrijkt bezienswaardigheden met foto's, openingstijden en gebruikersrecensies. 

De connect-diensten omvatten ook de 'car-to-x-diensten'. Ze helpen bij het vinden van gratis parkeerplekken langs de weg of laat de bestuurder surfen op de groene golf door te communiceren met verkeerslichten. De A3 Sportback is verbonden met de smartphone via de myAudi-app, Apple CarPlay of Android Auto, maar ook via de Audi-telefooncel. Deze laatste verbindt het apparaat naar de autoantenne en laadt deze inductief op.

De Audi connect-sleutel, die het autoriseert klant om de auto te vergrendelen en te ontgrendelen en de motor te starten via hun Android-smartphone, en Amazon Alexa volgt kort na de marktintroductie.

Verfijnd: de motoren

De nieuwe Audi A3 Sportback wordt in Europa gelanceerd met een keuze uit drie motoren versies

  1. een 1.5 TFSI met 110 kW (150 pk) (gecombineerd brandstofverbruik in l / 100 km: 5,1 - 4,8 *; gecombineerde CO2-uitstoot in g / km: 116 - 111 *)
  2. een 2.0 TDI die presteert 85 kW (116 pk) (gecombineerd brandstofverbruik in l / 100 km: 3,6 - 3,5 *; gecombineerde CO2 emissies in g / km: 96 - 92 *)
  3. een 110 kW (150 pk) (gecombineerd brandstofverbruik in l / 100 km: 3,9 - 3,7 *; gecombineerde CO2-uitstoot in g / km: 103 - 98 *).

Alle motoren maken indruk met hun krachtige koppel en geavanceerde loopeigenschappen. De motorversies aan het begin van de productie wordt gecombineerd met voorwielaandrijving. Er wordt kracht overgedragen door een handgeschakelde zesversnellingsbak of de snel schakelende zeventraps S tronic, de keuzeschakelaar waarvan de hendel nu is ontworpen als een compacte shifter. De chauffeur kan dit duwen en trekken controle van de basisfuncties van de automatische transmissie. Kort na de marktintroductie zal Audi het aanbod geleidelijk uitbreiden met meer motorversies, waaronder geëlektrificeerde aandrijfsystemen en versies met quattro-aandrijving.

Waar wacht u nog op?

Proefrit boeken