Voorbereid op het ergste, op weg naar het beste.
Daarom
kiest u voor winterbanden:

Betere grip: uw banden gaan langer mee

Het enige contact van uw wagen met de weg verloopt via de banden. Die moeten dus maximale veiligheid bieden door zoveel mogelijk grip te geven en water af te voeren. Winterbanden bieden meer grip dan zomerbanden, niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. De indicatie M+S die op 99% van de winterbanden staat, staat trouwens voor Mud ( herfst) and Snow (winter).

Kortere remafstand = hogere veiligheid

Waarom overschakelen op winterbanden? Het is eenvoudig: op droog wegdek is de gemiddelde remafstand 12m, op nat wegdek wordt dat gemakkelijk 15m. Winterbanden zorgen voor een kortere remafstand en dus een lager risico op ongevallen bij temperaturen onder 7 °C, bij sneeuw of regen.

Verplicht in Europa

In sommige Europese landen is het verplicht om tijdens winterse weersomstandigheden met winterbanden te rijden. Doet u dat niet dan kan het zijn dat u van de weg wordt gehaald en een fikse boete moet betalen.

Onderweg met een totaalpakket

Het weer kunnen we niet veranderen, uw banden wel. Onderstaande complete wintervelgensets worden gekenmerkt door een pasklare velg-bandcombinatie die visueel en technisch helemaal op uw voertuig is afgestemd.

Ontdek ook onze wintercheck-up:
uw wagen in topvorm!

In de winter zijn de wegen verraderlijk. Voor meer veiligheid laat u best de conditie van uw wagen nakijken, voor u hem blootstelt aan de barre koude. Zo vermijdt u winterellende.

Wij controleren uw wagen grondig op meer dan 20 punten (o.a. batterij, remmen, vloeistoffen, ...). Zo is hij klaar om de gure maanden te trotseren en kan u met volle gemoedsrust de winter doorkomen.

Bovendien kan u online een afspraak maken: niets zo gemakkelijk!

Wintercheck

Plan uw afspraak in

Express wisselPlan eenvoudig online

TijdswinstBinnen 3 minuten uw afspraak

 

Ruime keuze velgen36 maanden garantie op uw winterbanden voor totale veiligheid