Een teaser van de toekomstige productiemodellen van Audi.

Net als de Audi A6 e-tron concept, die in 2021 tentoongesteld werd, heeft ook de A6 Avant een louter elektrisch aandrijfsysteem dat gebaseerd is op het vooruitziende PPE-platform, dat onder leiding van Audi ontwikkeld is. Tegelijkertijd stelt de wagen een nieuw designconcept voor met dezelfde afmetingen als de A6 Sportback e-tron. Met een lengte van 4,96 meter, een breedte van 1,96 meter en een hoogte van 1,44 meter hoort het koetswerk thuis in de luxecategorie. De lijnen zijn een consistente ontwikkeling in de huidige designtaal van Audi. Opvallende elementen zoals het gesloten Singleframe en de doorlopende lichtstrip achteraan benadrukken zijn verwantschap met de andere elektrisch aangedreven Audi-modellen in de e-tronvloot.

Audi A6 avant e-tron concept MIG Motors Aalter, Gent, Sint-Martens-Latem

Een laadbereik van 700 km en opladen aan 270 kWh.

De PPE-technologie zal er voor zorgen dat wat de lijnen van de auto suggereren, vertaald wordt naar een standaard van dynamische rijprestaties en geschiktheid voor dagelijks gebruik voor lange ritten. Dit betekent dat een Audi A6 e-tron binnenkort zal schitteren met een rijbereik tot 700 km (volgens de WLTP-norm), afhankelijk van het type aandrijving en de modelvariant. De sterkste vertegenwoordigers van de reeks zullen in minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De waarden van de Sportback en de Avant wijken slechts een beetje van elkaar af.

Niet alleen de achterkant van de Audi A6 Avant, die al even mooi als ruim is, kwalificeert de auto als dubbele laadkampioen. Ook het aandrijfsysteem en de batterijtechnologie rechtvaardigen deze titel. Met zijn 800-volt systeem en een oplaadvermogen tot 270 kW kan hij in slechts tien minuten voldoende energie opnemen aan een snellaadstation om ongeveer 300 km te rijden.

Audi A6 avant e-tron concept MIG Motors Aalter, Gent, Sint-Martens-Latem

Bekijk de video

Ontdek de andere e-tron modellen

e-tron GT

e-tron

e-tron sportback

Q4 e-tron

Contacteer een verkoper

Ik ben geïnteresseerd in een*

Wist u dat u ook zelf uw showroombezoek of videocall kan inplannen?

Bezoek een Audi showroom

MIG Motors Aalter Audi

Watermolenstraat 1, 9880 Aalter

MIG Motors Gent Zuid Audi

Achilles Heyndrickxlaan 3, 9050 Ledeberg (Gent)

MIG Motors Sint-Martens-Latem Audi

Kortrijksesteenweg 151, 9830 Sint-Martens-Latem