Wintercheck

Wintercheck-up: uw wagen in topvorm!

Rij zorgeloos de winter tegemoet dankzij onze wintercheck.

Wij controleren uw wagen grondig op meer dan 20 punten (o.a. batterij, remmen, vloeistoffen, ...). Zo is hij klaar om de gure maanden te trotseren en kan u met volle gemoedsrust de winter doorkomen.

Bovendien kan u online een afspraak maken: niets zo gemakkelijk!

Voorbereid op het ergste, op weg naar het beste!

Voor de ene is de start van het winteruur hét ideale moment om winterbanden te kopen. Anderen wachten liever op de eerste sneeuw. 

Welk soort winter het ook wordt, wij willen samen met u als de béste voorbereid zijn. Vind de perfecte winterbandenset, samen met MIG Motors:

  • Bandenopslagdienst: stockage van uw zomer- en winterbanden, u spaart plaats én moet er zelf niet mee rondsjouwen.
  • Ruime keuze velgen: cruciaal voor uw veiligheid én het uitzicht van uw wagen, groot aanbod aluminium & stalen velgen.
  • Express bandenwissel: voordelige én vliegensvlugge bandenservice, hoog comfort voor een lage prijs & grote mate van deskundigheid.
Winterbanden

Daarom kiest u voor winterbanden:

Betere grip
Banden gaan langer mee

Het enige contact van uw wagen met de weg verloopt via de banden. Die moeten dus maximale veiligheid bieden door zoveel mogelijk grip te geven en water af te voeren. Winterbanden bieden meer grip dan zomerbanden, niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek.

Kortere remafstand 
Hogere veiligheid

Waarom overschakelen op winterbanden? Het is eenvoudig: op droog wegdek is de gemiddelde remafstand 12m, op nat wegdek wordt dat gemakkelijk 15m. Winterbanden zorgen voor een kortere remafstand en dus een lager risico op ongevallen bij temperaturen onder 7 °C, bij sneeuw of regen.

Verplicht
in Europa

In sommige Europese landen is het verplicht om tijdens winterse weersomstandigheden met winterbanden te rijden. Doet u dat niet dan kan het zijn dat u van de weg wordt gehaald en een fikse boete moet betalen.