1. Lagere onderhoudskosten

Bent u het beu dat er om de zoveel maanden iets vervangen moet worden aan uw auto? Hoe ouder hij wordt, hoe meer onderhoud u eraan heeft en hoe hoger dus ook de kosten. Wanneer u een nieuwe auto koopt, bent u niet alleen verlost van de vele onderhoudskosten, maar hoeft u ook de eerste vier jaar niet naar de keuring.

Daarnaast zal een nieuwe auto ook een technologische voorsprong hebben op uw oude wagen. Dit zorgt er niet alleen voor dat u meer opties heeft om te kiezen, zoals gps, elektrische koffer, stoelverwarming,… maar het zal ook veiliger zijn voor al wie in de auto meerijdt. De auto’s van tegenwoordig bevatten allerlei sensoren waardoor u binnen uw vak blijft, makkelijk achteruit kan rijden met een camera of zelfs automatisch stopt wanneer er iemand oversteekt die u niet heeft gezien of om een kop-staartbotsing (op de autostrade) te vermijden.

Vier redenen om nu een auto te kopen

2. First come, first served

Als u nu een nieuwe auto bestelt, moet u meestal meerdere maanden wachten om deze te krijgen. Er wordt verwezen naar het tekort aan chips die nodig zijn voor voertuigen en er zijn geen tekenen van onmiddellijke verbetering.

De industrie verwacht dat het aanbod van chips en halfgeleiders ook in 2023 krap zal blijven en productieproblemen niet kunnen worden uitgesloten. De lange levertijd zal er dan ook niet op verbeteren, integendeel. Door financiële onzekerheid en langere wachttijden hebben velen hun auto-aankopen in 2021 en 2022 uitgesteld, maar kopen in 2023 wel een nieuwe wagen. De wachttijd voor nieuwe auto's wordt dus steeds langer.

Volkswagen MIG Motors Eke

3. Overschakeling naar elektrisch

Wanneer u nu een nieuwe auto aankoopt, heeft u de mogelijkheid om over te schakelen op een duurzame wagen, zoals een plug-in hybride of zelfs volledig elektrisch. Dit zorgt niet alleen voor een kleinere voetafdruk met minder uitstoot, maar is op de lange termijn ook voordelig voor uw portemonnee.

Elektrische of hybride auto’s zijn momenteel iets duurder in aankoop, maar u spaart wel uit op andere gebieden. Denk maar aan de belastingen, onderhoudskosten, brandstofkosten en meer. 

Daarnaast zorgt u met een elektrische auto ook dat u klaar bent voor de toekomst. Niet alleen door maatregelen vanuit de overheid, maar de lage-emissiezones zullen ook alleen nog maar strenger worden.

4. Wijzigende autofiscaliteit.

Bent u professional? Dan bent u ongetwijfeld op de hoogte over de wijzigingen rond autofiscaliteit. Vanaf juni 2023 zal een plugin-hybride slechts gedeeltelijk meer aftrekbaar zijn en dit aandeel zal steeds verminderen. Ook de CO2-bijdrage verhoogt aanzienlijk vanaf volgend jaar. Informeer u daarom goed en maak tijdig een beslissing om te genieten van de beste voorwaarden voor uw bedrijf.

Ziet u door het bos de bomen niet meer? Contacteer dan onze fleetafdeling of bekijk onze handige onepager met de belangrijkste data.

Zo bent u zeker dat u met de juiste auto naar huis gaat.

Kom langs bij MIG Motors om meerdere wagens te bekijken en testen én uitgebreid advies te krijgen. Zo bent u zeker dat u met de juiste auto naar huis gaat. 

Ontdek onze vestigingen        Beantwoord 5 vragen en ontdek de auto die echt bij je past.

Laat ons u helpen,
want hoewel er allerlei soorten voertuigen zijn om aan iedere mobiliteitsbehoefte te voldoen, is er maar één nodig om de uwe te maken.

U bent een*:

Bent u van plan om een nieuwe wagen te kopen?

Spannend proces! We helpen u bij het plannen om het meeste uit uw geld te halen en uw inruilwaarde hoog te houden.

Bent u van plan om een nieuwe wagen te kopen?

Spannend proces! We helpen u bij het plannen om het meeste uit uw geld te halen en uw inruilwaarde hoog te houden.